Úžasná místa – Brno s děckama vol. 1

Neplánuji to tu mít sice jako nějaký gastro-guide, ale přecejen je to má záliba, tak se podívejme, kam za poslední roky rádi s prťatama chodíme a jak a co se nám tam líbí.

Za poslední dva roky jsem objevil spoustu míst. K námi oblíbené Industře (která je sice k dětem přívětivá, ale má svá ale – je to galerie, kavárna atp… a třeba bezbariérovost se nám nejeden víkend ukázala s limity, kdy jiný nájemce z areálu zatarasil jedinou bezbariérovou trasu do kavárny) se přidala další výletní místa, kam rádi zajdeme.

Zamilec

Výletní hospůdka v zahrádkářské kolonii u Řečkovic, známé též jako Zamilovaný hájek a.k.a. Zamilec. Přímo naproti mostu spojujícímu Řečky se Zamilcem provozovatel odkoupil zahrádku, srovnal ji se zemí a postavil krásnou hospůdku s venkovním posezením, domácími pochutinami (udí, grilujou, dělají vlastní pomazánky). Výborné místo na procházku i pro neřečkovické, jako jsme my – stačí nám v Židenicích sednout na vlak S3, odjet na nádraží Brno-Řečkovice a udělat si krásnou procházku ne královopolskému nádraží. Točí brněnského Hauskrechta (jaj!), Kofču a tak vůbec je zde prostě všechno dle mého gusta. V sezóně mají otevřeno 7 dní v týdnu, mimo sezónu o víkendy (doporučuji sledovat jejich facebook). S děckama je to pěkná procházka, ikdyž se v tomto podniku nemají jak moc zabavit.

Piknikbox

V roce 2015 vznikla v Björnsenovým sadu u MZK v rámci rekonstrukce sadu kavárna o třech unimobuňkách. Výběrové kafe (Rebelbean), chotěbořské pivo, točená ZONka, výborné zákusky. Do toho zde organizují zajímavé akce – tu Čarodky, tam vína… Pro děcka je to tu super, že je hned vedle hřiště s pískovištěm.

Potulná kavárna Éléphant

Dříve působili v Lužánkách, nyní je přes léto potkáte v líšeňské Rokli. Naše oblíbené „tour de hřiště“, kdy s děckama obrážíme skopečným směrem hřiště v bněnské Líšni, je ve svém postředku vytuněno touto improvizovanou kavárnou ve stanu. Dejte si domácí limo, pivo, cokoliv. Prostě fajn, zatímco paviáni lítají kolem dokola na prolejzkách.

… a pak občas ještě zalezeme někam jinam, ale tyto jsou naše stálice 🙂